Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

MPRV predpokladá, že Rada SPF bude čoskoro kompletná

MPRV predpokladá, že Rada SPF bude čoskoro kompletná
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR predpokladá, že vo veľmi krátkom čase bude Rada Slovenského pozemkového fondu (SPF) opäť kompletná. Pre TASR to vo štvrtok uviedol agrorezort v reakcii na opozičných poslancov za SaS a zároveň členov Výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Annu Zemanovú a Radoslava Pavelku.

Poslanci vo štvrtok po rokovaní výboru uviedli, že Rada SPF je nefunkčná od augusta, nemôže prerokovať, schvaľovať žiadne nájomné zmluvy pre poľnohospodárov. Do dnešného dňa nebol podľa nich predložený náhradný nominačný návrh a na výbore o tom nebola podaná informácia.

Trojročné funkčné obdobie členov Rady SPF sa skončilo 3. augusta 2018.

„V súlade so zákonom členov rady fondu volí a odvoláva NR SR. Šiestich členov navrhuje vláda a piatich členov Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie na základe princípu pomerného zastúpenia politických strán a politických hnutí,“ uvádza v stanovisku rezort.

Predseda výboru Peter Antal (Most-Híd) uviedol, že verí, že sa táto situácia okolo Rady SPF vyrieši počas septembrovej schôdze.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
5 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
aksds@aksds.sk
aksds@aksds.sk
6. september 2018 21:09

Predstavenstvo AKS dlhodobo požaduje, aby v rade SPF boli min.2 zástupcovia z poľnohospodárskej prvovýroby. ZMOS už dostal miesto v rade fondu a poľnohospodári nemajú zástupcu, pritom v niektorých prípadoch by mali mať možnosť omnoho viac prezentovať celospoločenské záujmy farmárov. Do roku 2009 samospráva mala troch zástupcov v rade fondu. Pevne… Celý komentár »

realista
realista
6. september 2018 21:24

podporujem v jej snahe p. Patasiovú a samozrejme aj AKS len by ma zaujímalo prečo sa neozvala aj SPPK ? a čo platformy ?

Jozef Artim
Jozef Artim
7. september 2018 7:08

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora iniciovala túto požiadavka priamo na pani ministerku ako aj v rámci platformy RPPS koncom mája 2018/zo strany MPRV SR bol daný prísľub a ostáva teraz len veriť, že vláda zástupcu SPPK vymenuje. Ak by boli zástupcovia v Rade fondu 2, ako požaduje AKS, len uvítame.… Celý komentár »

realista
realista
7. september 2018 12:48

re p. Artim ďakujem za info nejako som prehliadol, len ostáva veriť, že sa podarí….zaujalo ale, podľa Vašej odpovede ste požadovali len jedného zástupcu nie je to málo, keď niekedy boli traja ?

Jozef Artim
Jozef Artim
7. september 2018 18:21

Dobrý deň, musíme zostať “realisti”, pretože nominácie do rady SPF vždy robia vládnuce politické strany.