Zadajte hľadaný výraz

Legislatíva Z domova

SPF: Slovenský pozemkový fond nie je paralyzovaný

SPF: Slovenský pozemkový fond nie je paralyzovaný
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Slovenský pozemkový fond (SPF) nie je paralyzovaný. Naďalej vykonávame všetky funkcie, ktoré súvisia s našimi kompetenciami, komunikujeme s farmármi, samosprávou i fyzickými osobami. Aj bez Rady SPF riešime všetky potrebné veci. Uviedla to v piatok generálna riaditeľka fondu Adriana Šklíbová v reakcii na štvrtkové (6.9.)vyjadrenia opozičných poslancov SaS Anny Zemanovej a Radoslava Pavelku, poslancov Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Zároveň sa ohradzuje voči ich tvrdeniam, že fond je z dôvodu skončenia trojročného funkčného obdobia členov Rady od augusta nefunkčný. Doplnila, že fond je aktívny. Návštevu parlamentného výboru, ku ktorej má dôjsť v najbližšom období víta a je na ňu pripravený.

Hoci Rade SPF prednedávnom skončilo riadne trojročné funkčné obdobie a noví členovia zatiaľ neboli zvolení, SPF to nebráni, aby vo svojej činnosti pokračoval a naďalej pripravoval návrhy právnych aktov, ktoré podliehajú schváleniu v Rade fondu, tvrdí SPF. Nehrozí ani to, že by farmári nemohli pracovať na poliach, ako tvrdili opoziční poslanci. Navyše, uvádza fond, všetci poslanci, ktorí boli prítomní na zasadnutí výboru (6.9.), boli informovaní, že značná časť agendy fondu nie je viazaná na odporúčacie stanovisko Rady.

„Podľa platnej legislatívy Rada schvaľuje len právne akty, ktorých obsahom je odplatný alebo bezodplatný prevod, alebo prenájom majetku v správe fondu na iné osoby,“ uvádza.

Ako určuje štatút Rady SPF, Rada zasadá najmenej raz za dva mesiace, minimálne šesťkrát ročne. V tomto roku Rada riadne zasadala nepretržite každý mesiac, teda spolu osemkrát, naposledy 2. augusta 2018, uzatvára fond.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments