Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

PPA už vyplatila chovateľom viac ako 4,6 milióna eur

PPA už vyplatila chovateľom viac ako 4,6 milióna eur
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyplatila finančnú podporu žiadateľom o vnútroštátnu doplnkovú platbu na dobytčie jednotky. Viac ako 2 530 žiadateľov si rozdelilo cez 4,6 milióna eur.

„Slovenskí poľnohospodári môžu každoročne požiadať aj o doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky. Financie poskytuje Pôdohospodárska platobná agentúra najmenej na jednu dobytčiu jednotku žiadateľovi, ktorý chová dojčiace kravy, ovce a kozy. V uplynulý rok musel pritom predložiť na príslušnom regionálnom pracovisku agentúry žiadosť obsahujúcu údaje z Centrálnej evidencie hospodárskych zvierat (zoznam dojčiacich kráv a zoznam oviec a kôz na farme),“ vysvetlil Juraj Kožuch, generálny riaditeľ PPA. 

Celkovo bolo podaných 2 531 žiadostí. PPA schválila pre žiadateľov na rok 2018 na základe vydaných rozhodnutí viac ako 4,6 milióna eur. Žiadateľom už boli peniaze vyplatené.

O doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčiu jednotku (DJ) môžu poľnohospodári žiadať každoročne. Jednou z podmienok, ktoré musia žiadatelia spĺňať je to, že ovce a kozy musia mať minimálne 12 mesiacov, pričom jedno zviera zodpovedá 0,15 DJ. Platba sa poskytne len v prípade, ak počet schválených DJ je najmenej 1 DJ v akomkoľvek zložení. Sadzba platby bola stanovená na úrovni 59,15 EUR/DJ.

Poľnohospodári mohli o finančnú pomoc na dobytčiu jednotku na rok 2018 požiadať v priebehu februára tohto roku.

Autor článku: MPRV SR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Nasledujúci článok
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
3 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
21. september 2018 15:48
Anton Spišák
Anton Spišák
21. september 2018 15:50

Je potrebné schváliť limit pre hasičské autá na jeden kilometer. Základ výpočtu je spotreba pohonných hmôt dole kopcom. Tak sa u nás postupuje pri dotáciách na jednu DJ.Katastrofálne nízke zaťaženie HD na hehtár, je vačšia hrozba pre poľnohospodárstvo a následne pre obyvatelstvo,ako požiar velkého rozsahu.Každý požiar sa dá uhasiť ,ale… Celý komentár »

RSKS
RSKS
24. september 2018 11:52

tak, tak. Smutné je to.