Zadajte hľadaný výraz

MPRV SR Z domova

Vláda: Schválila návrh na voľbu členov Rady SPF

Vládny kabinet na svojom výjazdovom rokovaní vo Svidníku v utorok schválil návrh Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu, ktorých volí a odvoláva Národná rada SR na návrh vlády SR.

Ide o Mareka Gocníka, Jaroslava Lovašša, Milana Hauera, Igora Chovana, Radoslava Hrušku a Zoltána Lörincza. Návrh na voľbu členov Rady SPF na minulotýždňové (12.9.) rokovanie vlády nebol zaradený.

Podľa zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách činnosť a hospodárenie SPF kontroluje 11-členná rada. Členov rady volí a odvoláva NR SR, a to šiestich členov na návrh vlády SR a piatich členov na základe princípu pomerného zastúpenia politických strán a politických hnutí, za ktoré boli poslanci zvolení do NR SR, na návrh výboru. Funkčné obdobie členov rady je tri roky.

Národná rada SR 2. júla 2015 s účinnosťou od 3. augusta 2015 zvolila na návrh vlády SR šesť členov Rady Slovenského pozemkového fondu – Mareka Gocníka, Romana Jillyho, Ivana Mišíka, Radomila Květona, Jaroslava Lovašša a Michala Sýkoru. Podľa spomínaného zákona členstvo v rade zaniká uplynutím funkčného obdobia, teda dňom 3. augusta 2018.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku:

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
4 Komentárov
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Inline Feedbacks
View all comments
realista
realista
19. september 2018 7:58

poľnohospodárov zastupuje kto ?

zvedavec
zvedavec
19. september 2018 14:26

kto sú títo ľudia,môžete napísať ich stručný profesný životopis,ďakujem

agrarnik zHN
agrarnik zHN
20. september 2018 7:32

Marek Gocnik – politicky nominant SMER SD – člen komjatickej kliky – Roman Jilly – politický nominant – člen komjatickej kliky z NR Ivan Mišík – geodet prednosta KPU BA politicky nominant – Doc. Radomil Kvéton – pracovník STU – politický nominant SNS – hydrológ a člen viacerých obchodných spoločností… Celý komentár »

Jozef Bulla
Jozef Bulla
23. september 2018 18:18

Táto vláda si skutočne robí čo chce a s poľnohospodárov už ani nie srandu! Stotožňujem sa s predchádzajúcimi. V úcte prof. Jozef Bulla z Nitry