Zadajte hľadaný výraz

Lesníctvo Z domova

Beblavý: Kampaň Lesov SR je politická a predražená

Beblavý: Kampaň Lesov SR je politická a predražená
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Kampaň štátneho podniku Lesy SR je spolitizovaná a predražená. Peniaze mali smerovať skôr na platy lesných robotníkov, ktoré sú pod hranicou minimálnej mzdy. Vyhlásil to líder mimoparlamentnej strany Spolu – občianska demokracia Miroslav Beblavý v stredu na tlačovej konferencii v Bratislave. Zároveň uviedol, že žiada ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (SNS) o odvolanie riaditeľa Lesov SR Mariana Staníka.

Lesy SR podľa Beblavého vedú za štátne peniaze politickú kampaň s názvom Lesy sme my, ktorá má stáť viac ako 1,6 milióna eur.

“Je to čisto politická kampaň, pretože v podstate v nej Lesy SR hovoria viac ako 50.000 ľuďom, ktorí podpísali iniciatívu My sme les, že majú byť ticho, že o lesoch majú hovoriť len lesníci,” skonštatoval Beblavý, podľa ktorého ide o neprípustný útok proti občanom SR. To samo o sebe je podľa Beblavého dôvod na odvolanie manažmentu podniku.

Kampaň označil za predraženú, pričom zdôraznil, že prvým trom tarifným triedam robotníkov Lesy SR neplatia ani základnú minimálnu mzdu.

“Tých 1,6 milióna eur, ktoré sa vynaložia na kampaň, keby sa dali zamestnancom Lesov SR, ktorých je 3500, každý z nich by mohol dostať takmer 500 eur k platu,” vyčíslil Beblavý.

Túto situáciu vníma Beblavý ako neprijateľnú a žiada preto ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú o odvolanie riaditeľa Lesov SR Mariana Staníka.

Michal Feik z ministerstva pôdohospodárstva pre TASR uviedol, že v tejto súvislosti už rezort požiadal Lesy SR o poskytnutie komplexných informácií k spomínanej mediálnej kampani. Zároveň zdôraznil, že každý generálny riaditeľ je plne zodpovedný za riadenie zvereného podniku.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments