Zadajte hľadaný výraz

Legislatíva Z domova

Baláž: Na podporu agrosektora má ísť 50 miliónov eur

Baláž: Na podporu agrosektora má ísť 50 miliónov eur
insert_photoarchív poľnoinfo.sk

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR by malo mať v budúcom roku v rozpočte k dispozícii 50 miliónov eur na podporu v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva.

Navrhuje to v rámci pozmeňujúceho návrhu k štátnemu rozpočtu na rok 2019 poslanec SNS Radovan Baláž spolu s koaličnými poslancami Smeru-SD a Mosta-Híd.

Prostriedky pre poľnohospodárov a potravinárov by mali plynúť z plánovaného osobitného odvodu pre obchodné reťazce. Ak však bude príjem do rozpočtu z osobitného odvodu nižší ako 50 miliónov eur, táto suma sa má podľa Baláža dorovnať práve z kapitoly Všeobecná pokladničná správa.

„Cieľom návrhu uznesenia je, aby rozpočet Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky mal v tomto prípade na podporu v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva finančné prostriedky vo výške 50 miliónov eur,“ opísal.

O štátnom rozpočte na budúci rok začali poslanci rokovať v piatok (30. 11.). Z dôvodu neprítomnosti ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD) v pondelok (3. 12.) nadviazali na prerušenú diskusiu o takzvanom zákone roka v utorok.

Autor článku: TASR
Zdroj obrázku: archív poľnoinfo.sk

0 0 hlasov
Hodnotenie článku
Odoberať komentáre k tomuto článku
Upozorniť ma
guest
0 Komentárov
Inline Feedbacks
View all comments